MonJul11

Εκδήλωση: Νέες Τάσεις στον Εφοδιασμό Επιχειρήσεων

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθει στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA, την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2005, η εκδήλωση με θέμα «Νέες Τάσεις στον Εφοδιασμό των Επιχειρήσεων», η οποία οργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών με την ευγενική χορηγία της εταιρείας COSMOONE.

Συμμετείχαν στελέχη εφοδιασμού από πολλές επιχειρήσεις, τα οποία ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του Εφοδιασμού των επιχειρήσεων από διακεκριμένους ομιλητές με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο.
Για την προστιθέμενη αξία του Customer Relationship Management στην λειτουργία του εφοδιασμού μίλησε ο κ. Γ. Μακροκάνης, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Εφοδιασμού, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι είναι σημαντικό να τεθούν αρχικά οι στόχοι της εταιρείας για την στρατηγική CRM ώστε στην συνέχεια με αυτά τα δεδομένα να τροφοδοτηθεί ο σχεδιασμός των τακτικών κινήσεων ανά κατηγορία πελάτη στον τομέα του εφοδιασμού, και με την χρήση των διαθέσιμων εργαλείων για κάθε κατηγορία να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο εφοδιασμός και οι αντίστροφες ηλεκτρονικές δημοπρασίες ήταν το αντικείμενο της ομιλίας του κ. Λ. Λάϊου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο οποίος έθεσε τα βασικά ερωτήματα για την προσθήκη των αντίστροφων ηλεκτρονικών δημοπρασιών στην εργαλειοθήκη των στελεχών εφοδιασμού, τις εφοδιαστικές διαδικασίες που θα πρέπει να ενταχθούν στις αντίστροφες ηλεκτρονικές δημοπρασίες, καθώς και τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εισαγωγή τους στο σύστημα εφοδιασμού. Ο κ. Λάιος, επίσης ανάφερε τα οφέλη που απορρέουν από την διενέργεια ηλεκτρονικών δημοπρασιών, καθώς επίσης και τα σημεία τα οποία οφείλει ένα στέλεχος εφοδιασμού να εξετάσει προκειμένου να εξασφαλίσει μία επιτυχημένη εισαγωγή συστήματος των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Στη συνέχεια ο κ. Θ. Πετμεζάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Cosmoone παρουσίασε τις υπηρεσίες που η εταιρεία προσφέρει στον τομέα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Στην ομιλία ο κύριος Πετμεζάς τόνισε ότι ο σχεδιασμός της ηλεκτρονικής δημοπρασίας είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της. Επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για μείωση κόστους ,τα στάδια για την ολοκλήρωση μίας ηλεκτρονικής δημοπρασίας καθώς και το φάσμα εφαρμογής ηλεκτρονικών δημοπρασιών από την Cosmoone.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του στελέχους εφοδιασμού και η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης του ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Γ. Κεχαγιά, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στην ομιλία του ο κύριος Κεχαγιάς ανέφερε ότι οι αγοραστικές αποφάσεις δεν υπόκεινται στο αξίωμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας μέσω των ορθών πρακτικών λόγω της έλλειψης κατάρτισης και εξειδίκευσης των στελεχών προμηθειών. Αναφέρθηκε στις σημερινές συνθήκες, οι οποίες επιτάσσουν την αντιμετώπιση των δικτύων εφοδιασμού ως ολοκληρωμένες οντότητες, την επιδίωξη στρατηγικών σχέσεων και συμμαχιών με επιλεγμένους προμηθευτές, και την επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση των στελεχών εφοδιασμού. Τέλος, ο κύριος Κεχαγιάς παρουσίασε την δυνατότητα εξειδίκευσης των στελεχών εφοδιασμού μέσω της πιστοποιημένης εκπαίδευσης που παρέχεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Προμηθειών τα τελευταία χρόνια δια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος CSM - Certificate in Supply Management.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης έγινε απονομή των CSM - Certificate in Supply Management σε επτά στελέχη εφοδιασμού τον κ. Γ. Γαβαλά από την TIM, τον κ. Χ. Δρακάτο από την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ, την κα Γ. Κολιοπούλου από την ΦΑΓΕ, τον κ, Αλέξανδρο Μίαρη από την AVIN OIL, τον κ. Σ. Μπαρούτογλου από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, την κυρία Ε. Οικονομοπούλου από την ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ και την κ. Χ. Φον Κιζερίτσκυ από την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Για τον παράγοντα Περιβάλλον στην διαδικασία λήψης αποφάσεων εφοδιασμού μίλησε ο κ. Μ. Χατζής, Logistics Manager της εταιρείας ΑΡΓΟΣ τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι παγκόσμιες αλλαγές του τελευταίου αιώνα στην επιχειρηματική λειτουργία, στην μείωση των φυσικών πόρων και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Επίσης τόνισε ότι η παγκόσμια επισκόπηση βιωσιμότητας του πλανήτη επιβάλλει την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την εγκαθίδρυση αισθήματος της περιβαλλοντικής ευθύνης, την συντήρηση των φυσικών πόρων και την σταθεροποίηση της πληθυσμιακής ανάπτυξης.

Στην συνέχεια της ομιλίας ο κ, Χατζής, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της «Πράσινης Τεχνολογίας» σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την θέσπιση περιβαλλοντικών αρχών πρόληψης, υπευθυνότητας, διαφάνειας, συνεργασίας και νεωτεριστικής σκέψης, και εξήγησε το λόγο για τον οποίο οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Στο τέλος της ομιλίας του ο κύριος Χατζής τόνισε ότι μία επιχείρηση οφείλει σε κάθε στάδιο παραγωγής να λαμβάνει υπόψη το παράγοντα περιβάλλον ξεκινώντας από την λειτουργία του εφοδιασμού της επιχείρησης με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον από προμηθεύτριες εταιρείες που σέβονται το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας στρατηγικές που «πρασινίζουν» την αλυσίδα εφοδιασμού και «πράσινες» αγοραστικές διαδικασίες.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με εξαιρετικό φαγητό και άφθονο ποτό, κατά την οποία τα στελέχη εφοδιασμού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν για τα καίρια θέματα του τομέα τους, καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών να ευχηθούν καλό καλοκαίρι στα στελέχη εφοδιασμού που συμμετείχαν και να δώσουν υπόσχεση για νέες επιτυχημένες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Rate this item
(1 Vote)
Hellenic Purchasing Institute

Ανεξάρτητος Μη Κερδοσκοπικός - Μη Πολιτικός - Μη Συνδικαλιστικός Οργανισμός με σκοπό την βελτίωση της Διοίκησης Αγορών,Προμηθειών & Εφοδιασμού. Εκπρόσωπος του International Federation of Purchasing & Supply Management στην Ελλάδα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Go to top